Reklamlar

Beyaz ve Erdal Özyağcılar'ın oynadığı banka reklamında Erdal Abi sorar: "Issız bir adaya düşsen yanına alacağın üç şey ne olurdu?" Beyaz da verir cevabı: "Nüfus cüzdanım, TC kimlik numaram ve cep telefonum."
Özetle bir cep telefonuyla anında kredi talebinde bulunabileceğimizi anlatmaya çalışmışlar reklamda. Ancak bunu yaparken çok basit birkaç mantık hatası yapıp ıssız adadaki adamın üç dilek hakkından birini heba etmişler. Nüfus cüzdanlarının üzerinde zaten TC kimlik numarası da yazar. Ha Beyaz'ınki eski diyelim, o zaman sadece TC kimlik numarası yetmiyor mu? Kimliğe ne gerek var ki? Bir de TC kimlik numarası yanında götürebileceğin türden bir şey değildir ki! Tartışılır.
Yakışıklılığıyla dünyaya (özellikle Arabistan) Kıvanç Abimizi uzun zamandır bir şampuan reklamında izliyoruz. Kendisi meslek olarak oyunculuğu, özel hayatında da dans etmeyi, kumsalda koşmayı ve basketbol oynamayı seçmiş. Tabi bir de kullandığı şampuanı seçmiş. İçerik olarak ürünün daha önceki reklamları gibi klasik bir kişisel bakım ürünü reklamı. Ancak reklamın bir bölümünde - Kıvanç Abi'nin basketbolu seçtiği bölüm - basketbolda daha önce hiç görmediğimiz öyle bir hareket yapıyor ki hayranlıkla izliyorum. Kendi etrafında bir turdan fazla dönüp yaptığı smaç (hayali bir hareket tabi) daha önce sadece bir kez görebildiğim bir olay. Bu hareketteki asıl amacın saçların ahenk ile dans ettiğini göstermek olduğunu bilsem de biraz gerçekçi olsalardı keşke. Yok böyle bir dönüş, olamaz. Osmanlı tokadı bile yesen dönemezsin bu kadar!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!

"Adın ne?"