Kim bunlar?

SORU: Bir futbolcunun hedefi ne olabilir? CEVAP: Futbola yeni başlayan bir çocuğun hedefi bir gün profesyonel bir futbolcu olup, sonrasında iyi bir takımda oynayabilmektir. Çocuk büyüyüp genç bir futbolcu olunca hedefi de büyür, daha büyük bir takımda oynayıp milli takıma girebilmek için çalışır. Büyük takımlarda oynamaya başlayan futbolcu ise şampiyon olmak ve Avrupa'da top oynamak için çabalar. Zaten bir futbolcunun bunun dışında bir kariyer planı da olamaz. Hani "5 sene futbol oynar sonra cep telefonu dükkanı açar SSK'ya bağlarım kendimi, emekliliğe kadar takılırım işte orada" diyen bir futbolcu yoktur herhalde. Ama bazı futbolcular var ki kendimi bildim bileli neden varolduklarını anlamış değilim. Futbol hayatları boyunca rüzgar bunları nereye savurduysa oraya uçmuş, kendi çaplarında varolma savaşlarını vermiş ancak sonunda hep rüzgara uymak zorunda kalmış, her seneye farklı bir takımda, farklı umutlarla girmiş ancak kendileri ve takımları için hayal kırıklığından başka bir şey olamamış... Bu futbolcular Türk futboluna ne katmış? Hangisinin hırsı, azmi, başarısı acaba hangi gence örnek olabilmiş? Hangisi oynadığı takımı bir üst seviyeye çıkarabilmiş? Hangisinde istikrar var?
Aslında oyunculardan ziyade bu oyunculara senelerdir tahmmül eden, para ödeyen, umut bağlamayı başarabilen yöneticileri tebrik etmek gerekir. Sürekli takım değiştiren, oynadığı takımlarda yetersiz kalan, takıma herhangi bir şey katmayan bir oyuncu neden transfer edilir? Bir futbolcu transfer ederken futbolcunun geçmişine bir bakmak gerekmez mi? Adam geçen sene ne yapmış? Hadi geçmişini dikkate almıyorsun. Binlerce futbolcunun içinde takımın yapısına uygun sadece bu futbolcular mı var? Altyapın ne iş yapar ve ya neden altyapındaki çocuğa güvenmezsin?

* Teorime göre böyle futbolcular tek senelik ve ya 'opsiyonlu' sözleşmeler yapıp her sezon sonunda boşa çıktıkları için (bonservissiz oldukları için) tercih ediliyor. Maksadı günü kurtarmak olan çoğu kulübümüz de bu adamlara sazan gibi atlayınca ortaya bu kötü tablo çıkıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!

"Adın ne?"