Kim Clijters ve Amerika Açık

Kim Clijters belki de filmlere konu olabilecek bir başarıya imza attı. 2.5 yıl aradan sonra döndüğü teniste, 1 ay içinde Grand Slam kazandı. Kim'in yeteneğine, azmine, başarısına bir lafım yok. Zaten severim de kendisini. İyi ki geri dönmüş! İnşallah vatandaşı Henin'e de örnek olur bu davranışı.
Lafım bayan tenisindeki istikrarsızlığa. Graflı, Selesli ve hatta Hingisli zamanlardan sonra bayan tenisinde bir dominant tenisçi yok. Her sene hatta her Grand Slam'den sonra birincilik el değiştiriyor. Bu, rekabet açısından iyi bir şeymiş gibi gözükse de bence daha çok bayan tenisindeki istikrarsızlığın bir göstergesi. Williamslar, Jankovic, Sharapova ... çok dengesiz sezonlar geçiriyorlar. Bir ara Mouresmo çıktı ancak o da ne olduysa kayboldu ortadan (kız arkadaşıyla ilgilenmekten tenise zaman ayıramıyordur belki)! Bu dominantlığı kurabilecek Henin ve Clijsters da oyundan çekildiler. Ortaya çıkan yeni ve genç isimler, yaptıkları süprizlerden sonra gerisini getiremiyorlar ve ya sadece güzelliklerinden dolayı ortaya çıkarıldıklarından hemen unutuluyorlar.
Birilerinin bu başıboşluğa dur demesi gerekli derken Clijsters geri döndü. Dileğimiz "Çocuk da yaparım kariyer de" görüşünü benimseyen ablamızın bunu başarması.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Adın ne?"

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!