Fransa - Genç Yetenekler !

Takip edilmesi gereken oyuncuların ilki Le Mans sağ kanat oyuncusu Sébastien Corchia. 1990 doğumlu oyuncu geride kalan sezonda 9 kere forma şansı buldu. Bu sezon daha fazla oynaması ve yeteneklerini gösterecek bir form düzeyine ulaşması bekleniyor. Kendisini, Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası kapsamında Türkiye ile aynı grupta yer alan Fransa milli takımında izlemek mümkün.
Bordeaux’nun 1989 doğumlu orta saha oyuncusu Grégory Sertic geçen sezon sonuna doğru forma şansı buldu ve özellikle soğukkanlılığı ile dikkat çekti. Bir de gol atan Sertic’in yeni sezonda çok yedek beklemek zorunda kalmayacağına inanılıyor.
Grégory Sertic
Sezonu dördüncü ile ayni puanda bitirmesine rağmen averaj hesapları sonucu altıncı sırada kalarak Avrupa kupalarına katılamayan Paris Saint Germain’de ise göze batan genç yeteneğin adı Tripy Makonda. 2008- 2009 sezonunda tecrübeli oyuncular Sylvain Armand ve Jérôme Rothen’in ardında, dört kere ligde üç kere de Avrupa kupasında olmak üzere ancak yedi kere forma giyebildi. Ancak bu sezon sahada daha fazla yer alma şansının yüksek olduğuna inanılıyor. PSG’de dikkat çekebilecek diğer potansiyel yıldızlar ise Maxim Partouche, Jimmy Kamghain, Alassane Tambe ve Alphonse Areola. Ezeli rakip Marsilya’da ise 2008- 2009 sezonunda, geçirdiği kalp ameliyatı nedeniyle beklenen patlamayı yapamayan ancak bu seneye iyi hazırlandığı söylenen Guy Kassa Gnabouyou dikkat çekiyor.
Yedi sene üst üste şampiyon olduktan sonra geçen sene unvanı Bordeaux’ya bırakan Olympique Lyonnais’de ise Karim Benzema’nın Real Madrid’e gidişinden sonra Yanis Tafer hücumda kendini kabul ettirebilir gibi görünüyor. Aynı zamanda şans bulmaları halinde Nicolas Seguin, Thimothée Kolodzieczak ve Lamine Gassama da fark yaratabilecek gençler olarak adlandırılıyor.
Eden Hazard
Bu sene Play-Off aşamasından Avrupa Ligi’ne katılacak olan Toulouse’da ise Franck Tabanou’nun takip edilmesi öneriliyor. Son olarak ise Avrupa Ligi’ne üçüncü olarak katılacak Lille’de Milan’dan kiralanan Pierre–Emerick Aubameyang’ın performansı merakla bekleniyor. Geçen sezon Dijon’da kiralik oynayan fakat 33 maçta sadece 8 gol atabilen oyuncunun bu sene Lille’de daha başarılı olacağı umuluyor. Zira geçen sene sadece 18 yaşında olan Eden Hazard’ın başarılı performansı kuzeyin incisi, alemin has "ch'ti"si Lille şehrinde genç oyunculara olan inancı arttırmış durumda.

Abidin Gülek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Adın ne?"

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!