İyi olan kazandı

Maçtan önce ne düşünüyordum?
Liverpool büyük ihtimalle ilk maçtaki skoru korumak için oyunu ağırdan alır, defansa gömülür ve kontra ataklarla bulacağı bir golle tur için büyük avantaj sağlar. Real maçın başında gol bulabilmek için ilk dakikalarda baskı kurmaya çalışır. Liverpool defansını geçmekte büyük ihtimalle zorlanır. Düşük bir ihtimalle de olsa bir duran toptan gol bulursa o zaman güzel, çekişmeli bir maç olur. Sonuçta Liverpool'un turu geçme ihtimali daha yüksek.
Peki ne oldu?
Maç başlar başlamaz Liverpool, Real sahasına yerleşti ve boğmaya başladı. Henüz 2. dakikada Torres, Cannavaro'ya çalımı basıp (Cannavaro'yu bakkala gönderdi) Casillas ile karşı karşıya kaldı ancak Casillas Real için hezimeti ertelemeyi başardı. 16. dakikaya kadar Liverpool geldi Casillas kurtardı,Liverpool geldi Casillas kurtardı...
16. dakikada önce Cannavaro sonra da Pepe'nin yaptıkları zincirleme hatalar sonucunda 3 Liverpool oyuncusuyla karşı karşıya kalan Casillas bu sefer gerçekten çaresiz kaldı ve Torres golü attı (1-0).
Tamam Liverpool yatar artık sandım ama yine yanıldım! Real'i kendi sahalarında karşılayıp topu kazanır kazanmaz hemen takım olarak hücuma çıkıyorlardı. Torres başta olmak üzere bütün Liverpool deli gibi koşup basıyordu. "Yüzyılın takımı" ise 3 pas yapamıyordu. Pek de haklı olmayan bir penaltı kararı sonucunda da olsa Liverpool Gerrard ile durumu 2-0 yaptı ve Real için bu senelik Avrupa macerası (bence) o an son buldu.
Real oyuncuları ikinci yarıya belki bir umutla çıkmışlardı, ancak Liverpool ikinci yarının başında bir gol daha atıp o umutları da bitirdi (Gerrard, 3-0).

4. gol ise bu geceyi Real için iyice unutulmaz kıldı sanırım. Casillas daha ne yapsın! Liverpool'un aşırı iştahı ve aç gözlülüğü, KOP'a çok güzel bir akşam sundu. Bu iştah devam ederse Liverpool'u bu senenin en büyük favrorilerinden yapar, ancak hazımsızlıktan çökerlerse bilemem. Real ise yarın maçtaki hakem hatalarını gösteren sinevizyon gösterisi mi yapar, UEFA'ya mı sallar, Real Madrid "Galaksi"dir mi der bilemem ama bir şeyler yapması gerektiği kesin!
Diğer eşleşmelerden de turu geçmesi beklenen takımların turu geçtiği söylenebilir. Ancak Bayern'in işi biraz abartığını düşünüyorum. Taraftarın beklentisini bu kadar artırmamak lazım. Ayrıca Sporting'e böyle bir kuyruk acısı bırakmaları da doğru olmadı, gün gelir devran döner...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Adın ne?"

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!