Kimler Geldi Kimler Geçti

Geçtiğimiz günlerde FM 2009' da genç yetenek avına çıktım. Yıl 2023 olduğundan tanıdık isimler kalmıyor veri tabanında. Bu yüzden çok zaman alabilecek araştırmalar yapmak gerekiyor. Ülke ülke dolaşırken Romanya geldi aklıma. Kaç sezondur bir Hagi, Moldovan, İlie, Popescu çıkaramayan Romanya! 2023'te de kimse yoktu. "Kısmet değilmiş" dedim. Gelecek vadeden birini bulsam ne olacaktı zaten. Aklıma hemen Bratu, Petre, Tamas, Lutu... geldi. Bulundular da ne oldu! Genç yetenek araştırmama son verip bu insanlar acaba ne yapıyor şimdi diye bir araştırdım.
İçlerinde en iyi durumda olan Ovidiu Petre'ydi. Steaua' da ve son zamanlarda Romanya Milli Takımı'nda gayet istikrarlı sayılabilecek bir performans gösteriyor. Galatasaray'a karşı oynadığında herkes izledi zaten kendisini.
Bratu; Nantes, Dinamo Bükreş, Valenciennes arasında mekik dokuyup son olarak Dinamo Bükreş'te yerleşik hayata geçmiş gözüküyor. Yerleşik hayat Bratu' yu olumlu etkilemiş olsa gerek ki son yılda gol sayısını artırmış.
Gabriel Tamas ise Galatasaray' dan sonra sırasıyla Spartak Moskova, Dinamo Bükreş, Celta ve Auxerre' de oynamış. Şu an Dinamo Bükreş'te ve aynı zamanda Romanya Milli Takımı'nda formasını terletiyor. Sezon başına 24 maça çıkmış ki fena olmayan bir ortalama.
En büyük hayal kırıklığı olarak nitelendirebileceğimiz Ion Ionut Lutu' ya (nam ı diğer "Küçük Hagi") gelecek olursak. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra oynadığı takımları sıralamak istemem, lakin sezon başına 1.2 takım değiştirmiş. Yüksek ihtimalle kendisi de hangi takımda oynadığını bilemez duruma gelmiştir. Bu futbolcu hakkında son olarak Wikipedia.org da gördüğüm ilginç cümleyi de paylaşmak isterim. "Lutu is well-known for his fine dribbling and technique, as well as spectacular finishing, but also for his inconsistency." W.T.F. !!!
Bu Rumenler dışında bir de Daniel Tozser isimli bir Macar evlat edinmişti Galatasaray. Bu çocuğu hiç oynatmadan gönderdi kulüp. Ferencvaros ve AEK' da ikişer sezon geçirdikten sonra Racing Genk'e transfer olmuş ve orada oynamaya devam ediyor. Aynı zamanda Macar Milli Takımı'nda da oynuyor ki yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'ye karşı da oynadı.
Gelinen noktaya bakılacak olursa çıkarılacak sonuç şudur:
- Bu futbolcuları göndermekle kulüp aslında kötü bir şey yapmamıştır. Ortada pişmanlık yaratabilecek bir oyuncu yoktur.
- Bu futbolcuları getiren kulüp hata yapmıştır. Hatrı sayılır paralar verip getirilen bu adamlar adeta üstüne para verilip gönderilmiştir. Bu oyuncuları izleyen "scout"lar işten anlamamaktadır. FM ağzıyla; Judging Current Ability 12, Judging Potential Ability 12 lik "scout"larla iş yapılmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Adın ne?"

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!