Bir Fenerbahçe klasiği...

Bu akşam yine bir Fenerbahçe klasiği izledik. Teoride (sezon başından beri) kendisinden beklenen ama gerçekte beklenilmeyen bir performans daha sergilediler. Son olarak 4-1'lik Galatasaray maçında futbol oynamayı düşünmüşlerdi. Maçın başından sonuna kadar koşan, basan, mücadele eden uzun süredir ortalarda gözükmeyen bir takım vardı sahada.
Taktik sene başından beri yerden yere vurulan tek santraforlu Aragones taktiğiydi. Her ne kadar hafta içi antrenmanlarda çift forvet çalışıldığı söylense de Aragones eski köye yeni adet getirmekten son anda vazgeçti. Taktiğe rağmen farkı yaratan ise yine oyuncular oldu. Lugano ve Gökhan'ın her zamanki oyunlarına diğer oyuncular da katılınca, özellikle Emre orta sahayı çok iyi kontrol edince, sahanın tek hakimi Fenerbahçe oldu.
Sivasspor'un ne oynamaya çalıştığını anlamak zordu. Herkesin topun peşinden koştuğu bir mahalle takımı gibiydiler. Çok pas hatası yapıp, çok top kaybettiler. Deplasmanda 2 kez öne geçmelerine rağmen, skoru 2 dakikalığına da olsa koruyamadılar.
Bu sonuçla Fenerbahçe oyuncularının, teknik kadrosunun, yöneticilerinin üzerindeki baskı yine bir maçla kaybolmuşa benziyor. Ancak, klasik deyişle bu galibiyetin değer kazanması ilerideki maçların sonuçlarına bağlı!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Adın ne?"

Sex is back in rock and roll!

"Taco" demiştik!